• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Наказ "Про посилення заходів безпеки у школі"

Наказ "Про посилення заходів безпеки у школі"

2019-12-06

Україна

Міністерство освіти і науки України

Степанівська селищна рада Сумського району Сумської області

Степанівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

вул. Центральна, 70, Сумський район, Сумська область 42305тел.факс 69-90-87

E-mail: stepzosh88@ukr.net, код ЄДРПО 33362064

Н А К А З

06.12.2019 смт Степанівка № ____

Про посилення заходів

безпеки у школі

На виконання листа управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради від 06.12.2019 № 01-15/1137 «Про вжиття заходів» , у зв’язку з частими повідомленнями про замінування приміщень закладів освіти та виявлення підозрілих предметів, що можуть виявлятися вибуховими пристроями, з метою запобігання та зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви, суттєве погіршення стану здоров’я та матеріальні збитки, створення належних умов для функціонування закладів освіти у 2019-2020 навчальному році, збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу

НАКАЗУЮ:

1.Затвердити план заходів попереджувального характеру з посилення безпеки в опорному закладі та Степанівській філії (додаток1)

2.Сахаровій О.Є., Яцині А.М., заступникам директора з навчально- виховної роботи забезпечити:

2.1.Проведення комплексу заходів з організації й забезпечення збереження життя та здоров'я всіх учасників освітнього процесу.

Протягом навчального року

2.2.Проведення роз'яснювальної роботи з учнями, працівниками закладів освіти та батьківською громадськістю за участю співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів, учасників бойових дій у зоні АТО, волонтерів щодо правил поведінки у випадку виникнення НС, виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Постійно

2.3.Проведення спільних із працівниками цивільного захисту, правоохоронних органів інструктажів і практичних занять з питань дій у разі загрози або виникнення надзвичайних подій.

Протягом навчального року

2.4.Розробку та розповсюдження серед учнів, працівників пам'ятки із правил поводження з виявленими підозрілими вибухонебезпечними предметами, у тому числі замаскованими під них речами.

2.5.У разі виникнення НС, виявлення підозрілого предмета оперативне інформування силових та інших структур, управління освіти, культури, молоді та спорту Степанівської селищної ради.

3. Начальникам евакуаційних комісій до прибуття оперативно-слідчої групи дати вказівку співробітникам (учням ЗЗСО) знаходитись на безпечній відстані від знайденого предмета. У разі потреби – евакуювати співробітників та здобувачів освіти згідно з наявним планом евакуації.

4.Завідувачам господарства Комендант Л.Г., Ільяшенко Т.О.:

4.1.Обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не задіяні в проведенні освітнього процесу, та посилити контроль за недопущенням внесення до приміщень закладів вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу здоров'ю і життю дітей та працівників.

4.2.Проводити обходи території закладів і періодичну перевірку котельнь, складських приміщень на предмет своєчасного виявлення вибухових пристроїв або підозрілих предметів.

4.3.Забезпечити можливість безперешкодного під’їзду до місця виявлення підозрілого предмету автомашин правоохоронних органів, пожежної охорони, невідкладної медичної допомоги, служб евакуації тощо, забезпечити присутність осіб, що знайшли знахідку, до прибуття оперативно-слідчої групи.

5.Керівникам гуртка «Медіа культура» розмістити даний наказ на веб-сайтах закладів освіти. До 09.12.2019

6.Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор Н.М.Бузовська

Додаток 1

до наказу по Степанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

від 06.12.2019 № ____

Додаткові заходи для забезпечення безпеки учнів та персоналу опорного закладу та Степанівської філії

Заходи

Відповідальні за виконання

Термін виконання

1.

Нарада при директорі. Ознайомлення працівників школи з листом начальника УОКМС Степанівської селищної ради від 06.12.2019 , наказом директор Степанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів від 06.12.2019 №

Директор школи/

завідувач філії

09.12.2019

2.

Нарада при заступнику директора з навчально-виховної роботи.

2.1. Посилення чергування в навчальному закладі.

2.2. Доведення наказу директора школи щодо заборони учням залишати територію навчального закладу до завершення навчально-виховного процесу відповідно до діючого розкладу занять.

Сахарова О.Є.

Яцина А.М.

10.12.2019

3.

Організувати проведення роз’яснювальної роботи та інструктажів з учасниками освітнього процесу за інструкцією «Щодо дій персоналу при загрозі або виникненні надзвичайних ситуацій», «Про першочергові дії персоналу у разі загрози вчинення терористичних або диверсійних актів», «По дотриманню пожежної та техногенної безпеки та дії в надзвичайній ситуації».

Класні керівники

1-11 класів, інженер з ОП

До 17.12.2019

4.

Забезпечити недопущення знаходження у приміщеннях закладів освіти сторонніх осіб, які не задіяні в проведені освітнього процесу

Адміністрація школи, завідувачі господарства

Протягом навчального року

5.

Забезпечити заборону в’їзду на територію закладів освіти персонального транспорту

Завідувачі господарством

Протягом навчального року

7.

Посилити контроль за перебуванням учнів у закладах освіти, забезпечити негайне з’ясування причин відсутності дітей та вжиття відповідних заходів у випадках відсутності їх без поважних причин або без відома батьків.

Класні керівники 1-11 класів, соціально-психологічна служба

Протягом навчального року

8.

Продовжити практику регулярного проведення практично-навчальних занять з підготовки учнів та персоналу до дій у надзвичайній ситуації техногенного та терористичного характеру.

Начальник штаба ЦЗ,

керівники структурних підрозділів

Протягом навчального року

9.

Організовувати та провести обстеження горищних і підвальних приміщень закладів освіти

Завідувачі господарства

До 12.12.2019

10

Підвищити якість навчання учасників освітнього процесу, які не входять до складу невоєнізованих формувань, до захисту і дій в надзвичайних ситуаціях.

Вчителі Основ здоров’я та Захисту Вітчизни

Систематично

Кiлькiсть переглядiв: 154

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.