№ | Час харчування | Класи |
1 | 10.10-10.30 | Сніданок учнів 1-4 класів |
2 | 11.15-11.35 | Харчування учнів 5-11 класів |
3 | 12.20-12.30 | Харчування учнів пільгових категорій |
4 | 13.15-13.35 | Обід учнів 1-4 класів, ГПД 1-3кл. |
учні 9-11 класів долучились до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Лідери класних колективів запропонували шкільній громаді «вітамінні перерви» та здорові перекуси.
Актив 8-Б класу, долучившись до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», запропонував нові фруктові салати.
Вода — невід'ємна частина здорового харчування. Чай серед напоїв посідає важливе місце — його охоче п'ють, щоб розслабитися, підбадьоритися, налаштуватися на позитивний лад і навіть схуднути. Чай вважається напоєм довголіття. Вживання чашки чаю в день знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Напої з меліси та м’яти надають позитивні дії на людський організм, такі як, протизапальні, антидепресантні, заспокійливі, загальнозміцнюючі, антимікробні та тонізуючі.
Вживання цикорію може допомогти знизити рівень цукру в крові, а також нормалізувати обмінні процеси в організмі, що сприяє зниженню маси тіла.
Тому у рамках проєкту #Healthy Schools_UA, учні 7-А класу підготували підбір корисних напоїв, а саме:
1. Чорний та зелений чай;
2. Напої з меліси, м’яти та м’яти перцевої;
3. Чай з додаванням лимону, калини та імбирю;
4. Напій цикорію
А учні 8-А класу приготували смачний десерт до чаю.
У рамках проєкту #HealthySchools_UA
Відповідно до запропонованих активностей програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» учні 6-А класу долучилися до челенджу «Нова шкільна їдальня».
2019-12-20
Учні 5-А класу Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів продовжують знайомитись з правилами здорового харчування у рамках Всеукраїнського проєкту " HealthySchools: заради здорових та радісних школярів».
Під час виховного заходу «Тарілка здорового харчування» діти обирали корисні продукти харчування, створювали збалансоване меню, обговорювали шкідливість харчових домішок та їжі швидкого приготування, солодких газованих напоїв.
Сподіваємося, що учні усвідомили, що треба споживати корисні продукти з усіх груп щодня: овочі та бобові, фрукти та ягоди, цільні злаки, рибу, м’ясо, яйця, корисні жири, молочні та кисломолочні продукти.
Не забуваймо також про активний спосіб життя і відпочинок та будьмо здорові!
Відповідно до запропонованих активностей програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» шкільна родина продовжує долучатися до челенджу «Нова шкільна їдальня».
Учні 3-4 класів підтримали інших учасників та запропонували свою ідею сервірування столів та введення до шкільного меню молочно-бананових коктелей.
Чекаємо нових ідей та пропозицій!!!
У конкурсі «Здоровий сімейний рецепт» брали участь учениця 11 класу Яркова Аделіна (відео) та учень 3 класу Мірошніченко Владислав (відео).
2020-01-29
У рамках проекту #HealthySchools_UA
29 січня 2020 року учні 9 класу Степанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів провели День здорового харчування та перекусів « Munch and crunch Day» під гаслом «Похрустіти, пожувати - організму користь дати». Вони запропонували альтернативу шкідливим перекусам, приготувавши різноманітні їстівні композиції з чисельних сирих овочів та фруктів, поживного насіння корисних рослин, зелені, різновидів горіхів. Цим учні показали, що смачне може бути і красивим, і поживним. Сподіваємося, що пропозиції допоможуть направити і учнів, і батьків на пропагування здорової їжі, корисної як для мозку, так і для тіла. Обирайте здорові перекуси! Munch! Crunch! Snacks and Lunch!
Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.